BANG Percussion trio “Winter Words”,

Het Bang Percussion Trio ontmoette elkaar op het Conservatorium van Amsterdam en zijn sinds 2018 goede vrienden geworden. Ze speelden voor het eerst samen in 2020 en sindsdien hebben ze opgetreden in verschillende zalen en gelegenheden, zoals het TROMP Percussion Festival en Muziekgebouw Amsterdam.

Haastrecht- De naam “BANG” komt van hun achternaamletters en sluit aan bij het instrument dat ze bespeelden, percussie. Maar afgezien van het soms harde geluid, geloven ze ook dat percussiemuziek andere charmes heeft die mensen kunnen beïnvloeden. Daarom is het hun doel om onconventioneel percussierepertoire te promoten en arrangementen te creëren die passen bij hun kracht en kleur.

Voor het concert op zondag 7 april in de Hervormde kerk in Haastrecht hebben zij een programma voorbereid met zang en fluisterzachte percussiemuziek met de naam “Winter Words” met 2 liedcycli van Benjamin Britten en Francis Poulenc. Britten’s “Winter Words” is een verzameling liedjes gebaseerd op de aangrijpende gedichten van Thomas Hardy, gecomponeerd in 1953. De cyclus verweeft thema’s als nostalgie, verlies, reflectie en de stille schoonheid van de grimmige landschappen van de winter. “Tel jour, telle nuit”, een verzameling van negen liederen, gecomponeerd tussen 1936 en 1937, verkent de diepte en intimiteit van gedichten van de surrealist Paul Eluard. Liefde, verlangen, verlangen en vergankelijkheid van het leven zijn slechts enkele van de thema’s die in deze cyclus met elkaar verweven zijn.

Het Bang Percussion Trio gaat beide stukken te spelen om te laten zien hoe de componisten tegelijkertijd vergelijkbare onderwerpen behandelen met verschillende gedichten en muziek. Om de emotionele kracht van deze stukken te verhogen, hebben zij deze nummers gearrangeerd voor marimba, vibrafoon en stem. Ook zijn er een paar percussie- instrumenten toegevoegd, zoals sizzle cimbalen, thaise gongs en cowbells om nog een mysterieus laagje kleur toe te voegen. De nummers zijn getransformeerd in een betekenisvol klanktapijt en innerlijke complexiteiten naar voren gebracht, waardoor de nummers een unieke lens bieden om de tijdloze schoonheid van deze composities te waarderen

Zondag 7 juli om 14.00 uur in de Haastrechtse Hervormde kerk. Toegang € 20,00

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter