Veldhuizen & Vergunst: Vrij Verrassend

Gouda – De expositie ‘Vrij Verrassend’ is te zien van 10 april t/m 5 mei bij De Firma | Kunstcentrum Gouda. Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met deze expositie de bezoeker mee in hun kijk op de wereld. Beiden zijn zij verhalenvertellers. Saskia doet dit met haar assemblagekunst en Henk met zijn fotografie. Wat deze kunstenaars verbindt is een kritische observatie van de wereld waarin zij leven. En het interessante is dat niet zij alleen in die wereld leven maar wij allemaal. Het werk van deze kunstenaars zet aan tot reactie en nadenken. En dat is precies wat zij willen. Bijzonder is het dat naast de kunstwerken van beide kunstenaars apart er ook werk te zien is waarin deze twee verschillende vormen van kunst samensmelten tot een nieuw beeld. Een nieuw verhaal.
 

Laat je verrassen door Veldhuizen & Vergunst

Henk Veldhuizen is fotograaf, een maker van verhalende en theatrale beelden. Op latere leeftijd is zijn passie voor portretfotografie ontwikkeld. Op zoek naar meer creatieve ontwikkeling is hij gaan samenwerken met kunstenaars uit diverse disciplines. Naast de combinatie van verschillende kunstvormen met fotografie, is de synergie met de kunstenaar belangrijk in zijn werk. Zo bundelen zij hun krachten en versterken zij elkaars kunstuitingen. Hij werkt graag met mensen en dat zie je in zijn werk terug. Bij de vormgeving van het beeld komen ook zijn theaterachtergrond en -ervaring goed van pas.
 

Saskia Vergunst noemt zichzelf Oudvinder, oud wordt hij haar nieuw! Een roestige spijker of een mooie tak op straat? Kan je dat laten liggen of net als zij, oprapen en meenemen? Haar passie is hamsteren van allerlei materialen die ze tegenkomt of verzamelt bij kringloopwinkels en rommelmarkten. Wat niet is, kan nog worden! Het materiaal wordt gemixt met gedachten en emotie en er ontstaat voor Saskia een nieuw verhaal in beeld. Het is pas af als alles klopt. Zij heeft geduld en het vertrouwen als Oudvinder dat het juiste stukje uiteindelijk op haar pad komt.


Openingstijden: woensdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uur
Adres: Achter de kerk 13, 2801 JX Gouda
www.defirmagouda.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp