Nog een keer het Korenfestival, de Aftermovie

Bodegraven – Het Evertshuis bruiste tijdens de tweede editie van het Korenfestival ‘Zang vanuit het Groene Hart’ met muziek, zang en gezelligheid. Op zaterdag 16 maart traden alle koren maar liefst twee keer op en dat zorgde voor menig kippenvelmoment bij de bezoekers. Een van de hoogtepunten van de dag was de slotmanifestatie onder leiding van dirigent Monique van den Hoogen. De hele foyer zong uit volle borst mee met het iconische nummer van Ramses Shaffy ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’.

Dankzij de honderden bezoekers en zestien deelnemende koren uit Bodegraven-Reeuwijk en omliggende gemeenten als Gouda, Alphen a/d Rijn en Woerden, was het festival een kleurrijk muzikaal geheel. Van klassieke ensembles zoals de 101-jarige Goudse Liederentafel tot de aanstekelijke Rock Vocals uit Waddinxveen met stoere dames en heren gekleed in zwart leer. Koor Fabulous gaf een spetterende performance, net als Allégria, Vivace, Amici del Canto, Rythm and Friends en vele anderen. De Boreftse Zangers hadden een bijzondere act toegevoegd aan hun repertoire: heren in ‘oliepak’ met hengel en zilverkleurige vissen. Ook de meiden en jongens van het kinderkoor de Cantharellen en de jongeren van het jongerenkoor St. Willibrordus zongen prachtig. Een bijzondere toevoeging was het speciale kinderprojectkoor, bestaande uit twintig kinderen van diverse basisscholen. Met slechts drie repetities gaven ze een fantastisch optreden aan het einde van de dag. Bij het nummer over opa’s en oma’s werd er volop meegezongen en soms zelfs een traantje weggepinkt.

Nieuwe deze editie was het derde podium op de locatie in ’t Centrum en dat is goed bevallen. De bezoekers hadden echt wat te kiezen deze keer en liepen enthousiast van de theaterzaal, langs het podium in de foyer naar het derde podium. Het festival bood meer dan alleen zang. Naast de gezellige horeca met lekkere soep, broodjes en snacks waren er twee workshops waar koorleden zich konden uitleven. Er was bijvoorbeeld een sessie bodypercussie, waarbij alleen met handen, vingers en voeten muziek werd gemaakt.

Het succes van afgelopen zaterdag toont aan dat het korenleven springlevend is. Niet alleen als populaire hobby, maar ook als bron van verbondenheid en sociale interactie. De datum voor de derde editie van het Korenfestival in het Evertshuis is al bekend. Houd zaterdag 22 maart 2025 alvast vrij in uw agenda!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter