De Fuut akkoord met overname buitenbad De Kuil

Bodegraven, Achter de schermen is er gedurende de wintermaanden intensief gewerkt aan de overname van het buitenbad van De Kuil, met als doel een nieuwe fase van groei in te luiden. Het langdurige succes van De Fuut, dat gedurende negen jaar volledig door vrijwilligers is gerund, heeft vertrouwen gewekt in deze ambitieuze onderneming. Het feit dat De Fuut dit jaar haar 50-jarig bestaan viert, geeft deze mijlpaal een extra bijzondere lading.

Begin volgende week zal de overeenkomst tussen de betrokken partijen feestelijk worden ondertekend, een gebeurtenis die reeds vooraf wordt gevierd door het hijsen van de jubileumvlag. De gemeente heeft enthousiast gereageerd op dit vooruitstrevende initiatief. Op 30 april zullen, in navolging van het succes in Reeuwijk, ook in Bodegraven de poorten van het buitenbad openen voor het publiek.

Ondanks enkele serieuze problemen die De Kuil in de afgelopen maanden heeft ondervonden, waaronder een aanzienlijke lekkage en problemen in de doucheruimte, lijken deze nu te zijn opgelost. Het is een uitdaging gebleken om de stijgende personeels- en energiekosten het hoofd te bieden, een probleem dat vele zwembaden in Nederland treffen.

Het succes en de gedrevenheid van De Fuut in Reeuwijk-Brug hebben als inspiratie gediend om te onderzoeken wat de toekomst van De Kuil kan bieden. Initiatiefnemers laten weten dat een hybride organisatie, met professioneel toezicht en vrijwillige ondersteuning, wellicht de sleutel is tot een gezonde toekomst voor De Kuil.

De betrokken partijen kijken met optimisme en vastberadenheid uit naar de komende periode, waarin zij gezamenlijk streven naar het behoud en de ontwikkeling van dit geliefde buitenbad voor de gemeenschap van Bodegraven en omstreken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter