Bedrijven werven personeel via Binnenkijken Bij bedrijven

BODEGRAVEN-REEUWIJK – Ruim 25 bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk hebben afgelopen week hun deuren opengesteld in het kader van Binnenkijken bij Bedrijven. Het doel: mensen enthousiasmeren om bij hen te komen werken. Ook wethouder Jan Leendert van den Heuvel en Arjan Griffioen, voorzitter Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR), bezochten drie deelnemende bedrijven.

“Het was een inspirerend en divers bezoek”, blikt Arjan Griffioen terug. “We bezochten drie diverse bedrijven, zowel qua branche als locatie, maar allemaal met gemotiveerde ondernemers die serieus op zoek gaan naar personeel, hun ondernemersplicht serieus nemen en bewust aan dit evenement deelnemen.”

Jocotrans
Het eerste bezoek was aan het magazijn van Jocotrans, specialist in gekoeld vervoer van kazen, vleeswaren, maaltijden en andere etenswaren. Jocotrans werd begin jaren ‘90 opgericht in Bodegraven en is uitgegroeid tot 65 man sterk, maar kan altijd nieuwe mensen gebruiken. “Wij zoeken full- en parttimers voor in de loods, heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs, maar ook jonge mensen die een bijbaantje zoeken. Ook bieden wij opleidingen en kun je je rijbewijs bij ons halen”, vertelt eigenaar Marco Pfaff.

Multi-Tuin en Landschap
Bij Multi-Tuin en Landschap in Driebruggen, het tweede bedrijf dat werd bezocht, liet directeur Egbert Hogendoorn zien wat voor projecten zijn bedrijf uitvoert. “Wat wij doen is een andere tak van sport dan bijvoorbeeld een groenonderhoudsbedrijf. Wij vervangen remmingswerken bij bruggen, maken funderingspalen met een geheel eigen techniek en verduurzamen speeltuinen en schoolpleinen. We maken bovendien veel gebruik van duurzame en circulaire materialen en geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans zich bij ons te ontwikkelen.”

SPS Continuïteit in IT
Tot slot bezochten de wethouder en de voorzitter SPS Continuïteit in IT in Reeuwijk-Brug, een belangrijke speler op het gebied van IT-beheer. Zij doen vanaf het begin mee met Binnenkijken bij Bedrijven. Met succes, want tijdens hun bezoek maakten Griffioen en Van den Heuvel kennis met een medewerkster die vorig jaar via dit evenement een baan vond bij SPS. SPS Continuïteit in IT is een bedrijf met 80 werknemers dat al 30 jaar toonaangevend is en grote partijen als NHG, Royal Cosun (Aviko), Nedcargo en vele anderen ondersteunt. “Als wij ons werk niet goed doen, staan in heel Nederland processen stil,” vertelt Roland de Jong van SPS.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel was naderhand erg te spreken over de deelnemende bedrijven die hij van dichtbij mocht bekijken. “Ik ben trots dat we als gemeente zulke mooie ondernemingen mogen huisvesten. Als werkzoekende heb je hier keuze uit allerlei interessante werkgevers, waarbij je niet alleen mooie verantwoordelijkheden krijgt, maar je je ook verder kunt laten opleiden.” De bedrijven staan ook op andere momenten dan tijdens Binnenkijken bij Bedrijven open voor een bezoek van werkzoekenden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp