Nog een laatste keer knallen: Einde van een tijdperk voor Bruisend Reeuwijk

Reeuwijk – Het is een bitter moment voor de inwoners van Reeuwijk-Brug. Na dit jaar zal Bruisend Reeuwijk tot het verleden behoren, tenzij er nieuwe enthousiastelingen opstaan om het te organiseren. Het bestuur van Stichting Volksvermaak heeft aangekondigd te stoppen. Ook de e evenementen Koningsnacht en Koningsdag zullen vanaf 2025 niet meer georganiseerd worden.

Voorzitter Rudi Otto en zijn medebestuursleden hebben met pijn in het hart dit besluit genomen. De financiële uitdagingen, zoals de stijgende kosten voor beveiliging en drank, evenals de steeds strengere eisen van de gemeente, hebben het organiseren van een gratis evenement als Bruisend Reeuwijk steeds moeilijker gemaakt. “De vergunningaanvraag is gegroeid van 3 naar 23 A4’tjes, zonder de verplichte bijlagen mee te rekenen,” legt Otto uit. “Het voelt alsof we elk jaar opnieuw worden uitgedaagd door de steeds hogere eisen van de gemeente.”

De frustratie van het bestuur is begrijpelijk. Ondanks hun inspanningen om samen te werken met de gemeente, zijn veel van hun voorstellen ter verbetering van het evenemententerrein genegeerd of als te duur bestempeld. Hoewel geliefd bij jong en oud, waren er ook steeds meer klachten uit de buurt te horen. Het bestuur heeft geprobeerd om te luisteren naar deze zorgen, maar verplaatsing naar een meer geschikte locatie bleek geen haalbare optie.

Ondanks de uitdagingen en kritiek heeft Bruisend Reeuwijk altijd een bijzondere plek ingenomen in het hart van de Reeuwijkers. Met een steeds indrukwekkendere line-up van artiesten en een professionele organisatie, heeft het festival jarenlang mensen samengebracht en laten genieten van muziek en gezelligheid. Ook van buiten het dorp.

Hoewel het einde van Bruisend Reeuwijk in zicht is, zal het laatste jaar een waardig afscheid worden. Met topartiesten zoals Tino Martin op het podium en plannen voor een onvergetelijk feest op 30 en 31 augustus, hoopt het bestuur samen met het publiek een laatste keer te knallen en afscheid te nemen van een tijdperk. En wie weet, misschien zullen in de toekomst nieuwe generaties opstaan om het stokje over te nemen en opnieuw Reeuwijk-Brug te laten bruisen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter