Expositie Colourful Worlds in het Evertshuis

Bodegraven-Reeuwijk – Drie cursisten van De Boreftse Colour Club hebben de handen ineen geslagen en een prachtige expositie samengesteld. Het is een mix van schilderkunst, keramiek en beschilderde eieren, hoe toepasselijk in deze Paastijd. Tijdens de opening met koffie, thee en appeltaart zei Anneke van de Broeke ludiek: “We willen nog één keer vlammen, want we kunnen elk moment omvallen”. Van 9 maart t/m 16 april 2024 is deze expositie gratis te bezichtigen in het Evertshuis.

Anneke van den Broeke | ‘Ik ben geboren in 1940 te Pasoeroean (Oost-Java), in het voormalige Nederlands-Indië en kwam in 1946 naar Nederland. Tekenen en schilderen zijn van jongs af aan mijn hobby. Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, muziek, poëzie en mijn roots. Ook het schilderen van kinderportretten doe ik bijzonder graag!’

Cees in ‘t Veld | ‘Ik ben geboren in 1936 op ‘De Staart’ te Dordrecht dat wordt omgeven door water. Ik woon al jaren in Bodegraven. Water heeft in mijn leven altijd een rol gespeeld. Het is dan ook vaak de inspiratiebron voor het maken van schilderijen in verschillende technieken, zowel realistisch als abstract. Sinds enige tijd beoefen ik ook het beeldhouwen.’

Janny van Wijngaarden-Goedhart | ‘Mijn wieg stond in Alphen a/d Rijn in 1944. Op mijn 17e ben ik naar Zwammerdam gekomen om daar te werken in de zorg en werd moeder. De kinderen werden groot, vlogen uit om aan hun levensreis te beginnen en in die periode ben ik begonnen met tekenen en schilderen. Schilderen op doek, keramiek en het beschilderen van eieren vind ik leuk. Eerst leegblazen, uitspoelen, dan beschilderen en lakken.’

Voor meer informatie zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie
EXPOSITIE COLOURFUL WORLDS
VAN 9 maart t/m 16 april 2024
ENTREE gratis
EVERTSHUIS Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-618484

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter