Palmpasen: Traditie van Naastenliefde


Bodegraven – Afgelopen zondag 24 maart vierden christenen wereldwijd Palmpasen. Een dag gewijd aan de herdenking van de intocht van Jezus als Koning in Jeruzalem. Een eeuwenoude traditie binnen de katholieke kerk is het vervaardigen van palmpasenstokken, die symbool staan voor deze feestelijke gebeurtenis.

In de aanloop naar Palmpasen hebben ook jeugdige parochianen van de St. Willibrorduskerk in Bodegraven zich verzameld om palmpasenstokken te maken. Op de zaterdag voor Palmpasen werd de kerk een waar knutselparadijs. Op de dag zelf werden deze stokken gezegend en in een plechtige processie door de kerk gedragen. Als eerbetoon aan de historische gebeurtenis die zij symboliseren. Maar in de kern gaat deze religieuze traditie niet alleen om het maken en tonen van de stokken, maar ook in het delen ervan.

Daarom werden in totaal 50 palmpasenstokken en paaspakketten door kinderen en vrijwilligers verspreid onder ouderen, zieken en eenzamen in Bodegraven, Zwammerdam, Nieuwerbrug en Waarder. Op deze manier werd niet alleen de boodschap van Palmpasen verspreid, maar werden ook bruggen geslagen tussen generaties en gemeenschappen door de kracht van naastenliefde.

De geloofsgemeenschap van St. Willibrordus wenst iedereen een zalig Pasen toe

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter