Historische Kring presenteert: Herinneringen aan Optochten in Bodegraven

Bodegraven – Optochten zijn altijd een geliefd onderdeel van grote evenementen in Bodegraven geweest, van de Najaarsmarkt tot de vakantiespelen en Sinterklaasvieringen. Vroeger waren optochten nog frequenter te zien, bijvoorbeeld tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei of bij de jaarlijkse Reis van de Ouden van Dagen. Muziekkorpsen zoals Semper Avanti en Triomf leidden de stoet, bestaande uit sportverenigingen, scholen, bedrijven en agrarische clubs, vaak met vaandels en praalwagens in een marsopstelling. Dit thema biedt ons een unieke kans om vele bekenden te zien in hun jeugdjaren, vastgelegd in zwart-wit en kleurenfoto’s.

Na het enthousiasme over het vorige thema “de Horeca”, lanceert de Historische Kring in Bodegraven een nieuwe thema “Optochten in Bodegraven”. Op dinsdag 2 april is iedereen wel deel te nemen aan twee fotopresentaties in het Groene HartHuys, om 10.00 en 20.00 uur. De toegang is gratis.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp