Pauline Oostenrijk: Hoboïste met een Missie

Musicus uit Reeuwijk schittert in aankomend concertseizoen Reeuwijk Klassiek

Reeuwijk – In het recent uitgebrachte concertprogramma voor het aankomende seizoen, te vinden op www.reeuwijkklassiek.nl, staat een opmerkelijke naam: Pauline Oostenrijk, een Reeuwijkse. Dit is de eerste keer in twintig jaar dat een lokaal woonachtige musicus deelneemt aan de concertreeks. Pauline Oostenrijk, die onlangs is verhuisd naar Reeuwijk, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als solo-hoboïste van het Residentie Orkest gedurende 25 jaar. Haar uitzonderlijke bijdrage aan de klassieke muziek is bekroond met de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste eer die door de regering aan een musicus wordt toegekend.

Naast haar uitvoerende activiteiten treedt Oostenrijk regelmatig op met gerenommeerde ensembles zoals gitarist Enno Voorhorst, The Haque String Trio en het Orlando Blaas Kwintet. Maar Oostenrijk is meer dan alleen een uitvoerend musicus; ze is een multitalent en idealist die haar passie voor de hobo en haar uitgebreide kennis graag deelt met anderen.

Haar inzet om de liefde voor de hobo door te geven uit zich in haar rol als hoofdvakdocent hobo aan het Conservatorium in Groningen, waar ze ook actief is als pianist, componist en schrijfster. Oostenrijk richt zich niet alleen op conservatoriumstudenten, maar ook op beginners en gevorderde amateurs, in een poging om het tekort aan hobo-docenten en het afnemende aantal hoboïsten in Nederland tegen te gaan.

Met een missie om de volgende generaties te laten genieten van de pracht van het hobo spel, reist Oostenrijk het hele land door om jonge hoboïsten te inspireren en op te leiden. Haar recente optreden met jonge hoboïsten bij het tv-programma Podium Klassiek toont haar toewijding aan deze zaak. Bovendien heeft het Sweelinck Conservatorium Amsterdam de Hoboplus Academie opgericht, waar Oostenrijk ook als docent hobo actief is, gericht op jongeren tussen 10 en 17 jaar die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen.

De foto van Pauline Oostenrijk (Recum 1836a) is gemaakt door Dennis Herman en beschikbaar gesteld door Pauline Oostenrijk ter promotie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter