Zonder Meer wordt afhaalpunt voor Rechtstreex in Bodegraven

BODEGRAVEN – Vanaf vrijdag 12 april is het mogelijk om een bestelling van Rechtstreex op te halen bij Zonder Meer. Vanaf die datum is de verpakkingsvrije winkel aan de Prins Hendrikstraat in Bodegraven officieel een afhaalpunt. Rechtstreex is een online platform waar je verse en lekkere producten kunt bestellen uit de regio.

Rechtstreex gaat samenwerkingen aan met boeren en makers uit de buurt. Dat betekent seizoensgebonden producten, weinig voedselkilometers en dus echt vers eten. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook gezonder en beter voor het mlieu. De lokale boeren en makers krijgen van Rechtstreex een eerlijke prijs die het voor hen mogelijk maakt om hun producten op een financieel duurzame manier te produceren.

Geen voedselverspilling
In de webshop van Rechtstreex is heel veel te koop: groente en kruiden, fruit, brood, boerenzuivel (ook  plantaardig), boter, kaas en eieren, vega, vlees en vis, dranken, broodbeleg, pasta, granen en gedroogde bonen, koek, taart en chocola. Het is mogelijk om losse producten te bestellen (geen minimum bestelbedrag) of je kunt kiezen voor het gemak van een abonnement. Klanten kunnen de hele week bestellen. Over het algemeen geldt: voor woensdag 13.30 uur besteld, vrijdag of zaterdag ophalen. Nadat het bestelmoment is gesloten, geeft Rechtstreex de totale aantallen door aan de boeren/makers. Zij leveren precies wat er nodig is. Doordat Rechtstreex geen handelsvoorraad heeft, is er ook geen sprake van voedselverspilling. Bovendien is een kromme komkommer of een peer met plekjes ook gewoon welkom in het assortiment van Rechtstreex.

Verpakkingsvrij en lokaal
Trudie Bukman-Schrier, eigenaresse van Zonder Meer, is een samenwerking aangegaan met John van Dijk, wijkchef bij Rechtstreex van het wijkpunt Bloemendaal in Gouda. Samen met cliënten van de dagbesteding van zorgorganisatie Gemiva maakt hij de pakketten van Rechtstreex klaar. Trudie en John hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke drive om het mogelijk te maken om op een andere, gezondere en duurzamere wijze boodschappen te kunnen doen. Trudie: “Verpakkingsvrij en lokaal, zoals wij bij Zonder Meer aanbieden, passen perfect bij deze filosofie.”

Proeverij
Ben je nieuwsgierig naar de producten van Rechtstreex en overweeg je om klant te worden? Kom dan op 12, 13, 19 en 20 april naar Zonder Meer voor een proeverij met de verse producten van Rechtstreex. De proeverijen zijn op vrijdag 12 en 19 april van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 13 en 20 april van 10.00 tot 13.00 uur.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter