Spetterend 4EenakterFestival in Concordia

HAASTRECHT- Toneelvereniging De Schijnwerper organiseert op zaterdag 13 april voor de 12e keer het 4EenakterFestival. Na de speciale jubileumeditie van vorig jaar met 2 eenakters door oud-leden en huidige leden, is het deze keer weer een avond als ‘van ouds’ met 4 eenakters. Het muzikale intermezzo wordt dit jaar verzorgd door de band “Phoenix For”. Kortom, een heerlijke afwisselende theateravond in Theater Concordia.

De Schijnwerper speelt ‘De geur van Kamperfoelie’ geschreven door Jean Lenox Toddie, onder regie van Irene Nieuwveld. Het verhaal gaat over een oude dame, Jessie, die haar hele leven in hetzelfde huis heeft doorgebracht en nu te oud is om er nog zelfstandig te wonen. Zij leeft in een wereld vol herinneringen en de geest van haar moeder. Haar dochter Kate probeert Jessie over te halen om bij haar in te komen wonen.

John de Heij Theaterproducties brengt ‘Abafador’ gespeeld door Onno Rietveld. De tekst is geschreven door Martin van der Ham en de regie is in handen van John de Heij. De monoloog wordt vertelt vanuit de ogen van de neef. “Mijn oom Alfonse, was een heel goede kleermaker. Van hem heb ik het vak geleerd. Hij had een bijzondere rol in ons kleine bergdorp en hij liet mij kennismaken met een eeuwenoude traditie in ons dorp, de Abafador.”

Artoha speelt ‘Trek’ geschreven door Jos Ahlers en deze eenakter wordt geregisseerd door Randy van Vliet. In Trek zien we twee echtparen uit één familie. Ze staan op een keerpunt in hun leven. De ouders kijken tegen de ouderdom en de onafwendbare aftakeling aan, de kinderen realiseren zich dat ze nog één kans hebben iets van het leven te maken. Verleden versus toekomst, veiligheid versus avontuur. Wie kiest wat? In een aangrijpend spel met taal en emotie worden pijnlijke keuzes gemaakt.

ROOD theaterproducties, speelt de eenakter ‘Plompe Feeën’ onder regie van Frits Blankenstein en geschreven door Ludmilla Bollow. Een leeg podium in een theater na een voorstelling van de Notenkraker. Er is heel wat blijven liggen. Dat moet schoongemaakt worden en dan vind je soms van alles.

Praktische informatie:
Voorstelling: 4Eenakter Festival van De Schijnwerper
Datum: Zaterdag 13 april 2024
Locatie: Theater Concordia – Haastrecht
Entree: € 12,50
Aanvang: 20.15 uur, kassa en foyer gaan om 19.30 uur open

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten, ga naar www.deschijnwerper.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter