Tweede Bodegraafse Balie debat over onderwijs

Bodegraven-Reeuwijk – Na het eerste debat met de kersverse BBB gedeputeerde Frank Rijkaart waarmee de “Bodegraafse Balie” van start ging afgelopen dinsdag, is op dinsdag 26 maart de tweede debatavond. Deze avond staat geheel in het teken van onderwijs. Te gast is Marinka Drost, ondernemer in het onderwijs.

Marinka vertelt over de achteruitgang in de onderwijsprestaties. Steeds meer leerlingen komen van het middelbaar onderwijs af als laaggeletterde en dan begint Marinka met een heel nieuw schooltype. Wat is er aan de hand in het onderwijs?

De Bodegraafse Balie is een nieuw aanbod van het Evertshuis. Vanaf september is er tweewekelijks een gespreks- en debatavond met een interessante gast die bij actuele maatschappelijke trends aansluit. Het gesprek is in het Grand Café van het Evertshuis. Het publiek kan diverse vragen stellen en kan met zowel de inleider als met elkaar in debat gaan.

Respect
De avonden van de Bodegraafse Balie zijn vrij toegankelijk. De avonden beginnen om 20.00 uur, stoppen om 21.00 uur, waarna aan de bar nog kan worden nagepraat. Er is een team van 5 gespreksleiders die garanderen dat het gesprek op een waardige en respectvolle wijze zal verlopen. Vanaf het nieuwe theaterseizoen zullen zij bij toerbeurt een gast uitnodigen en de avond leiden. Suggesties voor gasten zijn welkom via info@evertshuis.nl o.v.v. DEBATAVOND.

Ontmoeten
Het idee van de Bodegraafse Balie is geïnspireerd op de debatcentra in veel steden, waar mensen rond allerlei onderwerpen elkaar kunnen ontmoeten in gesprek, op basis van goede informatie. De formule past ook goed in de ambitie van het Evertshuis om zich te ontwikkelen in de richting van het concept “Story House”.

Voor meer informatie zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie
DINSDAG 26 MAART 2024
BODEGRAAFSE BALIE MET MARINKA DROST
AANVANG 20.00 uur
ENTREE gratis
EVERTSHUIS Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-618484

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter