De Meije in het weekend weer afgesloten voor motoren

DE MEIJE – Vanaf tweede Paasdag is de Meije in het weekend en op feestdagen weer verboden toegang voor motoren.

Sinds een paar jaar geldt er van 1 april tot 1 oktober van 9.00 tot 18.00 uur een motorenverbod in de Meije. De reden voor dit verbod is dat de verkeersveiligheid voor weggebruikers beter kan worden gewaarborgd op de smalle weg van de Meije.

In 2022 uitte motorrijdersorganisatie MAG zijn ongenoegen over de weekendafsluiting voor motoren van de Meije. Zij heeft toen een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente heeft het bezwaar overwogen, maar besloot toch dat de geslotenverklaring van kracht blijft. De MAG ging in beroep, waarop de rechter besloot dat de gemeente het bezwaar opnieuw moet overwegen en onderbouwen. De gemeente heeft in de procedure contact met de motorrijdersorganisatie MAG. Het oorspronkelijke verkeersbesluit van het motorenverbod blijft geldig, wat betekent dat de afsluiting in het weekend en op feestdagen van kracht is.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter