Klooster Klassiek met Apitulay, van Veen, Koleva

Een theaterconcert dat verder gaat dan muziek alleen

Altviolist Esther Apituley speelt samen met pianist Jeroen van Veen en percussionist Tatiana Koleva Philip Glass; Songs & Poems, Tissues & Issues. Gedichten van onder anderen Lieke Marsman en Ellen Deckwitz worden met de composities van Philip Glass, een ingenieus lichtplan en de bewegingen van de muzikanten vervlochten. Ofwel deinen de teksten, het licht en de choreografie op de muziek, ofwel contrasteren zij ermee. Zo boren de muzikanten een diepere laag aan en zo kan op toegankelijke wijze de muziek van Glass in steeds veranderende sferen beleefd worden.    

Het concert bevat ook een wereldpremière: voor het eerst is Glass te horen op altviool! De componist gaf Apituley persoonlijk toestemming om Songs & Poems (oorspronkelijk geschreven voor cello) te arrangeren voor dit instrument.

Altviool: Esther Apituley | percussie: Tatiana Koleva | piano: Jeroen van Veen | muziek: Philip Glass | ingesproken gedichten: Esther Apituley en Charlie Chan Dagelet.

Het Klooster Woerden Donderdag 21 maart Aanvang 20.15 uur Prijs: € 22,50 www.kloosterwoerden.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter