Dankzij de Romeinen binnenkort ook lekker smullen in Reeuwijk

Reeuwijk-Brug Op woensdag 27 maart opent IJssalon Zoet aan de Van Heuven Goedhartstraat 2 haar deuren in Reeuwijk-Brug en om deze mijlpaal te vieren worden de eerste 500 klanten verwelkomd met een gratis ijsje van het assortiment. Het ijs van de salon is niet zomaar de eerste de beste. Het is afkomstig van een gerenommeerd Italiaans familiebedrijf gevestigd in Brabant. Het familiebedrijf uit het zuiden van ons land staat bekend om zijn authentieke smaken en vakmanschap en is volgens Zoet het lekkerste ijs van Nederland. Het wordt bereid met verse boerenmelk met een vetpercentage hoger dan 5% met de toevoeging van echte Nederlandse roomboter

De geschiedenis van Italiaans ijs

Voor de uitvinders van het wereldberoemde Italiaanse ijs moeten we terug in de tijd naar de Romeinse oudheid. Daar vinden we de voorlopers van dit heerlijke bevroren dessert. De Romeinen waren meesters in het conserveren van voedsel en ontwikkelden technieken om sneeuw uit de bergen te halen. Ze mengden het met honing en vruchten om verfrissende lekkernijen te creëren en noemde dit ‘sorbetto’.

Maar de echte revolutie van het Italiaanse ijs vond plaats tijdens de Renaissance in de straten van Florence. Hier begonnen de Florentijnen met het maken van ijs door fruitpuree te mengen met suiker en ijs uit de nabijgelegen bergen. Deze techniek verspreidde zich snel door heel Italië, waar ijsbereiders hun creativiteit toonden door nieuwe smaken en texturen te ontwikkelen.

In de 17e eeuw werd het bereiden van ijs een ware kunstvorm. Italiaanse ijsbereiders experimenteerden met ingrediënten zoals room, eieren en noten om rijke en romige smaken te creëren. Het ambacht van het ijsbereiden verspreidde zich door heel Italië, waarbij steden als Napels, Sicilië en Venetië elk hun eigen unieke varianten ontwikkelden.

Tegenwoordig is Italiaans ijs over de hele wereld geliefd en wordt het beschouwd als een van de meest verfijnde desserts ter wereld. Of het nu gaat om een klassieke gelato in Rome, een verfrissende granita in Sicilië of een romige semifreddo in Milaan. De ware liefhebber mag je ‘s nachts wakker maken voor dit ijs en binnenkort kunnen we dus ook in de Reeuwijkse straten van dit heerlijke dessert in een hoorntje genieten.

Openingstijden: dinsdag tot zondag van 12:00 21:00. Daarnaast is IJssalon Zoet natuurlijk ook 2de paasdag en 2de pinksterdag geopend. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter