Lezing Halleh Ghorashi: ‘Structurele Bite van Diversiteit en Verbinding’

Gouda – Op donderdag 21 maart 2024 organiseert Stichting 21 maart haar jaarlijkse lezing in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Dit jaar verwelkomen we mw. Prof. H. Ghorashi.

Diversiteit en Verbinding

Diversiteit is een veelbesproken onderwerp in de afgelopen twee decennia. Het begrip krijgt soms veel aandacht, vooral wanneer het economisch goed gaat, maar raakt soms ook in vergetelheid, vooral in tijden van crisis. Het jaar 2020 heeft duidelijk laten zien dat er een grote kloof bestaat tussen onze systemen en de mensen die deze systemen het hardst nodig hebben. Er lijkt weinig vertrouwen te zijn in formele instanties en we hopen dat zij reflectie tonen en verbindingskracht gebruiken om het vertrouwen van burgers te herstellen.

In haar lezing zal mw. Ghorashi pleiten voor het aanboren van nieuwe vormen en bronnen van verbinding die specifiek aandacht hebben voor diversiteit. Hierbij is handelingswijsheid nodig om groepen te bereiken die door structurele omstandigheden minder kans hebben tot participatie. Wat houdt de instituties tegen om dit te doen?

Gedicht en Uitnodiging

De lezing wordt afgesloten met een eigen gedicht van Hanneke Leroux, oud stadsdichter van Gouda. U bent van harte welkom om bij deze inspirerende lezing aanwezig te zijn.

Datum: Donderdag 21 maart 2024 Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) Locatie: Agnietenkapel te Gouda

Om een plekje te reserveren, stuurt u een mailtje naar secretaris@stichting21maart.nl.

Biografie van Halleh Ghorashi

Halleh Ghorashi is sinds 2012 hoogleraar Diversiteit en Integratie bij de afdeling Sociologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze is tevens Kroonlid van de SER en lid van KNAW en KHMW. Haar werk combineert inzichten uit antropologie, sociologie, vrouwenstudies en organisatiewetenschappen.

Meer informatie over mw. Prof. H. Ghorashi is te vinden op haar website: Halleh Ghorashi.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter