Harpiste Veronique Serpenti schittert in laatste concert van ReeuwijkKlassiek

De harp nam bij het laatste concert van het seizoen een centrale plaats in. Niet verwonderlijk, harpiste Veronique Serpenti is de oprichtster van het Berghout ensemble. Zij koos niet de minsten uit voor haar ensemble. Zoals het fameuze 27 jaar bestaande Ruysdael kwartet dat geheel uit musici uit grote orkesten bestaat. De aanvoerder van dit kwartet is violist Joris van Rijn, 1e concertmeester van het Radio Filharmonisch orkest. Het ensemble werd verder uitgebreid met een fluit en een klarinet.

Het concertprogramma was geheel Frans georiënteerd met componisten Debussy, Saint Saens en Ravel. Met uiteraard de harp in een prominente rol.
Wat opviel, is dat de harp in de grote zaal van De Brug een prachtige ruimte vullende klank gaf. Eén van de hoogtepunten van de avond was het stuk van Saint Saens dat meteen na de pauze werd gespeeld: Fantaisie voor viool en harp Op. 124. Violist Joris van Rijn heeft een voortreffelijke techniek en een fluwelen vioolklank.

Veronique speelt subliem harp. De combinatie viool/harp klonkwerkelijk schitterend. Na afloop va het concert vertelde Veronique dat zij en
violist Joris van Rijn elkaar muzikaal heel goed aanvoelen. En dat was goed te horen.


Het seizoen 24/25 van ReeuwijkKlassiek start op vrijdag 20 september a.s. met pianist Thomas Beijer. Alle concerten zijn te vinden op www.reeuwijkklassiek.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter