Film “Origin” tijdens Dag tegen Discriminatie en Racisme

21 maart is het Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Parkvilla in Alphen aan den Rijn vertoont dan de bijzonder op waarheid gebaseerde film “Origin”, over de Amerikaanse schrijfster Isabel Wilkerson en haar onderzoek naar ongelijkheid en discriminatie.

Alphen aan den Rijn- Wanneer Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken. Martin was een jongen die nietsvermoedend wandelend werd omgebracht, omdat hij als zwarte man in een witte wijk geacht werd daar niet te zijn. Isabel raakt gefascineerd: hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken? Het is het startpunt voor wat de research voor haar bestseller Caste: The Origins of Our Discontents zal worden. Een boek dat onder andere pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij en het nazisme. Origin beschrijft de literaire en spirituele reis die Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet. Oprah Winfrey noemt het boek ‘het meest essentiële boek ooit’.

Dag tegen Racisme en Discriminatie
Door de Verenigde Naties is 21 maart is uitgeroepen tot Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. We zijn allemaal gelijk en hebben dezelfde rechten. Ongeacht etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, seksuele geaardheid of wat dan ook. Toch is er nog veel racisme in de wereld en wordt er gediscrimineerd. Discriminatie zorgt voor ongelijkheid en uitsluiting van individuen en groepen. Meer info en tickets: parkvilla.nl


MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter