Herenstraat: Een Kleurrijk Portret van Goudse Gemeenschap

Gouda – De Herenstraat staat bekend om haar eenvormige uiterlijk, maar achter de façade schuilt een diverse en levendige gemeenschap. Dit contrast werd prachtig vastgelegd door de Goudse fotograaf Mariëtte Lock, die de afgelopen jaren vrijwel dagelijks in en rondom de Herenstraat te vinden was.

Gedurende de periode van april 2022 tot december 2023 werkte Lock vanuit een schaftkeet, tevens portretstudio, waar ze de straat en haar bewoners observeerde, ontmoette en fotografeerde. Het resultaat is een indrukwekkend en ongepolijst portret van deze Goudse straat.

Mariëtte Lock, een documentair en portretfotograaf, staat bekend om haar geëngageerde en persoonlijke benadering. Haar fotografie richt zich op sociale groepen en gemeenschappen, waarbij ze vaak langlopende documentaire projecten nastreeft. De Herenstraat is hier een treffend voorbeeld van.

Naast de tentoonstelling in het museum, kunnen bezoekers ook de expositie ‘Portret. Ontmoeting met de ander’ bezoeken in Het Tapijthuis, Achter de Kerk 17. Hier zijn twaalf indrukwekkende portretten te zien van mensen die in de schaftkeet zijn gefotografeerd.

Speciaal voor Gouwenaars biedt Mariëtte Lock de mogelijkheid om zich te laten portretteren met een analoge Hasselblad. Haar ‘Studio. Work in progress’ bevindt zich bij de ingang van de museumtuin.

Voor meer informatie over de tentoonstelling, het laten maken van een portret en de openingstijden van de schaftkeet, kunt u terecht op de website van Mariëtte Lock: www.mariettelock.com.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter