Succesvolle voorstelling Martha nog een keer te zien

Alphen aan den Rijn – In februari maakten muziektheaterstudenten van ArtEZ samen met professionele theatermakers van KASSETT een voorstelling rond de geschiedenis van de Martha-stichting. Dit gebeurde op basis van verhalen van oud-bewoners van het kindertehuis en mensen die op een of andere manier verbonden waren met de stichting. De ontroerende voorstelling was een groot succes en daarom is er nog een voorstelling gepland bij Parkvilla op zaterdag 30 maart om 20.30 uur.

‘We kregen enorm veel positieve reacties en het publiek was echt onder de indruk. Het kon niet anders dat we de voorstelling nog een keer moesten laten zien. Veel mensen herkenden hun eigen verhaal, maar ook mensen die geen relatie hadden met de Martha-stichting waren geraakt. De verhalen waren wisselend, sommige ervaringen waren schrijnend en andere positief’, vertelt Agnes van den Ham, coördinator theater. ‘De voorstelling is naar aanleiding van de verhalen in één week gemaakt, dat is bijzonder knap van de studenten én de regisseurs. We zijn dan ook heel blij dat het gelukt is om de voorstelling nog een keer te programmeren. De kaartverkoop is inmiddels gestart en gaat hard.’

Koningin Wilhelminaschool

Tot de jaren tachtig zijn er veel kinderen bij de Martha-stichting ondergebracht, nadat ze uit huis geplaatst waren. Het Parkvilla gebouw was de school van de Martha-stichting, genaamd de Koningin Wilhelminaschool. De theaterzaal was vroeger de gymzaal én kerkzaal.

Meer info en tickets: parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter