Grijp die grijpstok: maak Reeuwijk-Brug en Plassengebied Schoon


Reeuwijk-Brug – Houd jij ook van een schone buurt en schoon water? Doe dan op 23 maart mee met de actie Landelijke Opschoondag. In Reeuwijk-Brug en het Plassengebied gaan we ons stinkende best doen om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen uit de bermen en oevers. Zo voorkomen we dat vogels en andere dieren in de problemen komen door zwerfafval en dat de troep niet in het water komt. En het wordt er nog mooier van ook!

Kom op zaterdagochtend de 23 maart naar één van de twee verzamelpunten. Na een kop koffie/thee en het startsein ga je op pad. Om zoveel mogelijk plekken rommelvrij maken, verdelen we het gebied in een aantal wandelroutes. Je krijgt van ons een grijpstok, afvalzak(ken) en een enthousiast groepje mee. Eventueel zelf meenemen: werkhandschoenen en een geel hesje (beperkt aantal beschikbaar op de locatie). NB. het is broedseizoen, verstoor geen nesten in rietkragen of andere mogelijke nestlocaties.

Aan het eind van de ochtend maken we de balans op bij het verzamelpunt en sluiten we rond 11:30 af. Team Schoon van de gemeente verzorgt de afvoer van het zwerfafval. Raak je gehecht aan je grijpstok dan mag je deze houden voor eigen gebruik.

Verzamelpunt Plassengebied: vanaf 9:30 Tochtbrug (Antonio) kruising Hortemansdijk/Leckdijk
Verzamelpunt Reeuwijk-Brug: vanaf 9:45 bij Zalencentrum De Brug

Meld je bij voorkeur aan zodat we voldoende opruimmaterialen hebben.
Reeuwijk-Brug: dvoskamp@hetnet.nl
Plassengebied: secretaris@12reeuwijkseplassen.nl

Deze actie is een initiatief van partijen betrokken bij het Reeuwijkse Plassengebied: Stichting De 12 Reeuwijkse Plassen, Dorpsteam Reeuwijk-Brug, Dorpsteam Plassengebied, Natuuracademie Reeuwijkse Plassen, Stichitng SNR. Gefaciliteerd door de Team schoon van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter