Cateringpunt op schoolplein Driestar Gouda feestelijk geopend

Gouda – Op donderdag 7 maart organiseerden Driestar Gouda en Brownies&downieS de opening van het horecapunt Eat Meet Learn op het schoolplein van Driestar Gouda. Voor dit feestelijk moment was ook wethouder Anna van Popering-Kalkman van
gemeente Gouda uitgenodigd.


Zo’n 60 aanwezigen, waaronder leerlingen, docenten en medewerkers van Brownies&downieS waren die ochtend bij de opening aanwezig. De opening werd gestart met korte toespraken van Leendert van Wezel, College van Bestuur van scholengroep Driestar-Wartburg en Goudse wethouder Anna van Popering-Kalkman. De wethouder, die overigens zelf ook op Driestar Gouda heeft gezeten, prees in haar toespraak het initiatief om
jongeren met een beperking onderdeel te maken van de schoolcatering: ‘heel mooi initiatief, dit is een voorbeeld voor andere scholen’.


Lint doorknippen

Het horecapunt werd officieel geopend met het doorknippen van het lint. Dat werd gedaan door twee leerlingen van Driestar Gouda en twee medewerkers van Brownies&downieS, geassisteerd door de wethouder van Popering-Kalkman en bestuurslid Van Wezel. De
feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een informeel samenzijn onder het genot van een versgebakken brownie.

Schoolcatering

De samenwerkende partijen hebben samen een uniek schoolcateringconcept ontwikkeld met als doel om een bijdrage te leveren aan een gezonde schoolomgeving. Leerlingen van Driestar Gouda kunnen bij het horecapunt terecht voor een gevarieerd en vers assortiment. Verder biedt de samenwerking jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om te samen te werken met leeftijdsgenoten. Zo is tenslotte de oneliner van het horecapunt ontstaan: ‘Samen maken we pauzes leuker!’.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter