Ruimschoots Binnen Schema: Een Informatief Bezoek aan de Nieuwbouw van het Streekmuseum

Reeuwijk-Brug – Maandag 5 maart bracht het college van Burgemeester en Wethouders het langverwachte bezoek aan het Streekmuseum aan de Oudeweg in Reeuwijk. Tijdens deze informele bijeenkomst werden de aanwezigen bijgepraat over de nieuwbouw. Zo werd er gesproken over de oorsprong van de allereerste tekening, slechts een A4’tje groot, waarop het afhangende dak van het gebouw al te zien was. Daarnaast kwam ook de inspanning van de gemeente ter sprake om een energieneutraal gebouw te realiseren.

Een hoogtepunt van het bezoek was zonder twijfel de rondleiding door de bouwplaats zelf. De contouren van het gebouw en de specifieke lichtinval vanaf het dak werden uitvoerig toegelicht, zelfs al was het gebouw vrijwel zonder ramen. Bovendien werd ook het naastgelegen eiland niet overgeslagen, waar niet alleen het bijzondere dak goed te zien is, maar waar ook een replica van een turfschuur gerealiseerd wordt.

Het bezoek aan de nieuwbouw van het Streekmuseum illustreert niet alleen het belang van nauwe betrokkenheid van het gemeentebestuur bij lokale projecten, maar ook het streven naar duurzaamheid en innovatie binnen onze gemeente.

Dronebeelden Robin Kersbergen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter