Feest bij maatjesproject van SAM om 100-ste koppeling.

Sinds de start van het maatjesproject “Samen Sterk” van SAM in 2018 is het deze week gelukt het 100-ste maatjeskoppel te vormen! Heb je ook behoefte aan gezelschap, een steuntje in de rug of wil je graag nieuwe dingen ondernemen? Wellicht kan een maatje je hierbij helpen! Bewoners uit Bodegraven-Reeuwijk kunnen zich bij SAM aanmelden. Zij worden gekoppeld aan een vrijwilliger die een maatje wil zijn en hen regelmatig bezoekt. Ben je op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk en zie je de rol van maatje wel zitten? Meld je dan ook aan.

SAM is de brede welzijnsorganisatie binnen Bodegraven-Reeuwijk. Marjolein Waagmeester is binnen SAM verantwoordelijk voor het maatjesproject. “Het is soms verbazend om te zien wat voor leuke contacten er ontstaan, ook tussen mensen van wie je dat op het eerste gezicht niet zou verwachten. Het mooie is dat in veel gevallen leeftijd geen rol speelt, het gaat puur om het wekelijkse contact waar mensen veel energie uit halen. Wij volgen vanuit SAM een maatjescontact maximaal 2 jaar. Vaak blijven mensen na die periode nog met elkaar verbonden omdat er zo’n bijzondere band is ontstaan”.

Met 100 koppelingen in de afgelopen 6 jaar voorziet het project duidelijk in een behoefte.

Bent u op zoek naar een maatje of naar vrijwilligerswerk waarin je écht het verschil kan maken? Leg dan contact via het mailadres: samensterk@samvrijwilligers.nl of bel op werkdagen tussen 9 en 11 uur met SAM, tel: 0172-614500. Meer info is ook te vinden op de website van SAM, www.samwelzijn.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter