Met de Bodegraafse Balie krijgt Evertshuis debatcentrum

Bodegraven-Reeuwijk – Het Evertshuis is een evenement rijker: de Bodegraafse Balie. Een gespreks- en debatavond met een interessante gast die bij actuele maatschappelijke trends aansluit. De eerste pilots zijn op 19 en 26 maart, in het Grand Café van het Evertshuis. De toegang is gratis. Het publiek kan diverse vragen stellen en met elkaar in debat gaan.

Op dinsdag 19 maart is Frank Rijkaart te gast. Hij werd afgelopen jaar gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland voor de BBB, met ook agrarische zaken in zijn portefeuille. Hij vertelt over zijn ambitie, wat hij zoal tegenkomt en wat hij voor zijn eigen gemeente kan betekenen. Op dinsdag 26 maart is Marinka Drost aanwezig, zij is ondernemer in het onderwijs. Marinka vertelt over de achteruitgang in de onderwijsprestaties. Steeds meer leerlingen komen van het middelbaar onderwijs af als laaggeletterde en dan begint Marinka met een heel nieuw schooltype.
Wat is er aan de hand in het onderwijs?

Respect
De avonden van de Bodegraafse Balie zijn gratis toegankelijk. De avonden beginnen om 20.00 uur, eindigen om 21.00 uur, waarna aan de bar nog kan worden nagepraat. Er is een team van 5 gespreksleiders die garanderen dat het gesprek op een waardige en respectvolle wijze zal verlopen. Vanaf het nieuwe theaterseizoen zullen zij bij toerbeurt een gast uitnodigen en de avond leiden. Suggesties voor gasten zijn welkom via info@evertshuis.nl.

Ontmoeten
Het idee van de Bodegraafse Balie is geïnspireerd op de debatcentra in veel steden, waar mensen rond allerlei onderwerpen elkaar kunnen ontmoeten in gesprek, op basis van goede informatie. De formule past ook goed in de ambitie van het Evertshuis om zich te ontwikkelen in de richting van het Story House concept.

Vanaf september zal de Bodegraafse Balie om de week op dinsdagavond georganiseerd worden in het Evertshuis.
Ga voor meer informatie naar www.evertshuis.nl/bodegraafse-balie-met-frank-rijkaart
Praktische informatie
BODEGRAAFSE BALIE
DINSDAG 19 EN 26 MAART
EVENEMENT / DEBAT
AANVANG 20.00 uur
ENTREE GRATIS
EVERTSHUIS Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-618484

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter