PARKVILLA FILMHUIS TREKT STEEDS MEER BEZOEKERS

Alphen a/d Rijn – Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.

‘Ja, het gaat lekker met de bezoekersaantallen’, lacht Cindy van der Hoorn. ‘En daar zijn we natuurlijk onwijs blij mee. We hebben meer voorstellingen dan ooit vertoond. Dat is mogelijk doordat onze theaterzaal ook uitgerust is met filmapparatuur. We kunnen daardoor een divers aanbod laten zien en zijn flexibeler door bijvoorbeeld succesfilms extra te programmeren. Een andere belangrijke factor om publiek te trekken is het filmaanbod. 2023 was een mooi filmjaar, met prachtige titels zoals De acht Bergen. Behalve de publieksfavorieten zien we ook weer vaker interesse voor mooie, kleine arthousefilms.’

Persoonlijke aanpak ‘Bezoekers komen behalve voor de film ook voor de sfeer van Parkvilla. Dat horen we regelmatig terug. Het mooie gebouw, de gastvrijheid die we bieden is echt een meerwaarde. Het is een totaalbeleving en een avondje of middagje uit. Zeker als we dit combineren met bijvoorbeeld een inleiding of buffet. De operateur heet iedereen welkom en geeft vaak achtergrondinformatie over de film. Een persoonlijke aanpak dus en dat wordt gewaardeerd.’

Must-see titels

‘De bezoekersaantallen in 2024 denderen gewoon door. Ik moet zeggen, het knalt ook wel met must-see filmtitels. Eigenlijk wil je gewoon overal heen. Momenteel is ‘The Zone of Interest’ echt zo’n film die je moet zien. Poor Things, met maar liefst 11 Oscars nominaties of het maatschappelijk actuele en urgente Io Capitano’, aldus Cindy van der Hoorn.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter