Beatrice van der Poel brengt Brel als nieuw

Nieuwkoop – Beatrice van der Poel brengt Brel als nieuw; “…. afwisselend warm en teder, bruisend, schurend en expressief. Mede door de meeslepende arrangementen van haar begeleiders komt Brel weer overtuigend tot leven.” (NRC – Henk van Gelder)

9 oktober 2023 is het 45 jaar geleden dat de grote Jacques Brel overleed. De Belgische zanger, componist en tekstschrijver die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid.De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht is ongeëvenaard.

Zangeres/songwriter Beatrice van der Poel trekt de stoute schoenen aan om die prachtige Franstalige Brel Chansons in het Nederlands te vertolken. Met haar EP oogstte ze al lovende recensies en jubelende reacties en dit najaar, niet toevallig ook op 9 oktober, verschijnt het album “Laat Me Niet Alleen – Beatrice Zingt Brel”. Op die dag gaat ook de theatervoorstelling in première in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vormgaf. Contrabassist Sanne van Delft kent u o.a. van muziektheatergroep Släpstick en violist Micha Molthoff die optrad met o.a. Herman van Veen en Jaap van Zweden.

Beatrice Zingt Brel belooft een prachtige, intense en muzikale avond te worden! Tijd om het geweldige oeuvre van Jacques Brel uitgebreid te vieren!

“Ik dacht toch… na Jacques Brel…. ik dacht toch… na Liesbeth List….. dat kan niet mooier…. daar is niet tegenop te zingen, maar…..verpletterd werd ik, door deze versie” (Frits Spits NPO RADIO 1 De Taalstaat over “Laat Me Niet Alleen”)

Voor meer informatie: www.theater-kaleidoskoop.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter