Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.

‘Filmmuziek brengt scènes extra tot leven en creëert een bepaalde sfeer die verhaallijnen nog meer versterkt. Het neemt ons mee op een emotionele reis’, vertelt Rudi de Boer. ‘We nemen vier toonaangevende filmcomponisten onder de loep die onze kijkervaring hebben bepaald, onze jeugd hebben gevormd en onderdeel zijn geworden van ons collectieve geheugen. We duiken in de filmmuziek van de genieën John Williams, Hans Zimmer, Alexandre Desplat en Ennio Morricone.’

Rudi de Boer is na zijn studie Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht zich onder andere gaan verdiepen in de geschiedenis van de film en andere filmculturen. Hij werkt bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. De lezingen vinden plaats 11 maart, 18 maart, 25 maart en 8 april bij Parkvilla om 20.00 uur. Meer informatie en inschrijven: parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter