Uniek Jazzspektakel in Bodegraven: Drum & Tenor in het Groene Harthuys

Bodegraven – Stichting Groene Hart Jazz presenteert op zondag 25 februari een exclusief jazzconcert in Bodegraven, met de virtuoze musici Wim Ninaber en Jeroen Ellferich die hun verbluffende programma “Drum & Tenor” ten gehore zullen brengen in het sfeervolle Groene Harthuys. Deze bijzondere samenwerking bewijst dat de traditionele opvatting dat jazz enkel gedijt met een complete ritmesectie onjuist is, aangezien Ninaber en Ellferich met enkel een saxofoon en drums een complete band weten te vormen.

Het programma “Drum & Tenor” is een meesterwerk dat jaren geleden door het duo is ontwikkeld en heeft internationale erkenning gekregen met lovende recensies in toonaangevende publicaties zoals NRC, De Parool, en zelfs het Amerikaanse jazzmagazine “Cadence”. De unieke kans om dit programma in Bodegraven te ervaren, kwam tot stand door een toevallig gesprek tussen de voorzitter van Groene Hart Jazz en Wim Ninaber. Toeval bestaat niet in de wereld van meeslepende jazz.

Vrees niet voor een overdaad aan piep en knarsmuziek; degenen die eerder de voorstelling “Nacht Nomaden” op het GOUDasfalt in Gouda bijwoonden, weten dat deze zorgen ongegrond zijn.

“Wim Ninaber heerst over de melodielijnen: krachtig, dramatisch en direct. Met galmende of hese licks. Jeroen Ellferich voorziet Ninaber van een steeds wisselend decor, zowel melodisch als ritmisch. Hij veegt, slaat, knarst, tikt, suist en klettert een gevarieerd klankenspectrum bij elkaar.”

Recensie Het Parool

“Drum & Tenor” brengt unieke interpretaties van klassiekers als “Take Five” en “Lullaby of Birdland”, en creëert geïmproviseerde muziek met een knipoog naar traditionele jazz. Het samenspel tussen Ninaber en Ellferich is formidabel, vol energie en zelfvoorzienend – ze hebben niemand anders nodig dan elkaar en het publiek. Voeg de droge humor van de heren toe aan de muzikale reis en beleef een onvergetelijke ervaring, verfrissend anders dan de gebaande paden.

Toegang is gratis, mogelijk gemaakt door steun van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk.

Reserveren via mail: bestuur@groenehartjazz.nl of info@groeneharthuys.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter