Iedereen heeft wel eens een beschermengel nodig


Reedeurp Het blijft iedere jaar opnieuw een bijzondere belevenis waar ook niet katholieken onder de indruk van zijn, de carnavalsmis in Reeuwijk-dorp. Na vier jaar afwezigheid keerde kapelaan van Paassen even terug uit zijn huidige parochie om deze unieke viering te leiden, met als centrale thema ‘engelen en hun beschermende krachten’.

Een hoogtepunt van de viering was ongetwijfeld het optreden van Prins Jot van Reedeurp zelf, die met een geheel eigen vertolking van het lied “Angels” van Robbie Williams de boodschap van beschermengelen op een passende wijze overbracht. Hoewel zijn zang niet altijd even zuiver was, was de advies glashelder. Niets is vanzelfsprekend en af en toe heeft iedereen een beetje beschermengel nodig. Dat werd nog eens versterkt toen Jot’s eigen beschermengel de kerk binnenkwam op een step en hem aanbod altijd op zijn schouders er voor hem te zijn.

Ondanks de uitgelaten stemming was er zorgvuldig nagedacht over de keuze van de carnavalskrakers die werden gezongen. Voor velen die nog nooit een katholieke mis, laat staan een carnavalsmis, hebben bijgewoond, lijkt het misschien vreemd: een kerk versierd met slingers en mensen gehuld in kleurrijke kostuums. Maar de boodschap van beschermengelen en het belang van medemenselijkheid kwam hier des te krachtiger over. Een van die vele kippenvelmomentjes was onmiskenbaar toen iedereen van voor tot achter in de kerk elkaars hand vastpakte, om samen het lied ” Geef elkaar de hand” met elkaar te zingen.Buite n natuurlijk de luidkeelse lofzang die door zowel Prins Jot als de kapelaan werd ingezet over het dorp zelf. Het was helder. Voor alle aanwezigen is er geen betere plek op aarde om te vertoeven dan het dorp zelf. Ook na het carnaval.

De kans is aannemelijk dat een groot deel van de aanwezigen alleen tijdens de carnavalsmis de kerk bezoekt, maar een ding werd duidelijk. Niet alleen wordt kapelaan Van Paassen na vier jaar nog steeds gemist, de mis was van een viering van gemeenschap, verbondenheid en van het leven zelf. Dat klonk onmiskenbaar door alle feestvreugde heen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp