De komende dagen geen files, maar polonaise in Reedeurp

Reedeurp -Sinds zaterdagmorgen 10 februari 2024, net voor klokslag 11 uur, is Reeuwijk-Dorp tijdelijk ‘bevrijd’ van het alledaagse gezag van burgemeester Michiel Grauss en zijn wethouders. De symbolische sleutel van het dorp werd in Reeuwijk-Tempel op het verzamelterrein van het bedrijf Edelman overgedragen aan niemand minder dan Prins Jot van Reedeurp, vergezeld door zijn bruisende hofdames Sanne en Tessa en zijn vrolijke maar altijd even deskundige Raad van Elf. Voor de komende dagen staat het dorp niet langer in de ban van files, voor zover die al voorkwamen, maar van uitgelaten polonaises en feestvreugde. In Reedeurp weten ze als geen ander hoe je carnaval moeten vieren en deze tijdelijke “vrijstaat” belooft dan ook weer reuze gezellig te worden. Zoals ieder jaar.

Traditiegetrouw volgde na de sleuteloverdracht de optocht die zowel Reedeurp, als Reeuwijk-Brug aandeed. Het kan aan ons team liggen, maar we hebben het idee dat ook in Brug steeds meer mensen in de ban raken van dit feest waar iedereen voor een paar dagen even alle serieuze zaken op een laag pitje heeft staan.

Carnaval, een eeuwenoud feest dat zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen, is in Nederland uitgegroeid tot een kleurrijk en feestelijk evenement. Ook in het pittoreske dorp Reedeurp wordt deze traditie met veel enthousiasme omarmd. De geschiedenis van carnaval in Reedeurp is rijk en vol kleurrijke verhalen. Het begon als een volksfeest, maar door de jaren heen ontwikkelde het zich tot een georganiseerd evenement met de Reedeurpenarren als centrale spil.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter