Overeenstemming over herstel wandelroute Nieuwerbrug

Nieuwerbrug – Na een bewogen proces ging de raadscommissie Ruimte op woensdag 7 februari akkoord met een investering om de wandelroute langs de Dubbele Wiericke bij Nieuwerbrug in ere te herstellen. ProRail vervangt in augustus een oude duiker, door een extra investering kan deze geschikt gemaakt worden voor wandelaars.

De raadscommissie bereidt de onderwerpen en standpunten voor, voor de gemeenteraad. Een besluit om al dan niet te investeren in de wandelroute neemt de gemeenteraad in haar volgende vergadering, eind februari. Omdat de commissie het agendapunt als hamerstuk heeft doorgeleid naar de gemeenteraad, is het definitieve akkoord een formaliteit geworden

Duiker

ProRail werkt samen met de provincie Zuid-Holland en de gemeente aan meer treinen en een betere veiligheid langs het spoor. Daarom is een paar jaar terug de Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) bij Nieuwerbrug afgesloten. Dit betekende een onderbreking van de wandelroute langs de Dubbele Wiericke tussen Nieuwerbrug en de Molendijkerdwarsweg, een gebied dat onderdeel uitmaakt van de Oude Hollandse Waterlinie. Er is lang gediscussieerd over een haalbaar alternatief en financiële afspraken daarover. Dat is nu gelukt. ProRail vervangt in augustus een duiker onder het spoor, die aan vervanging toe is. Een duiker is een grote buis die het water onder het spoor door leidt. De nieuwe duiker wordt met een extra investering van Provincie Zuid-Holland, ProRail en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bruikbaar gemaakt voor wandelaars, op voorwaarde dat dit niet tot problemen leidt voor de stabiliteit van het spoor.

“Er is van ons uit veel dank en waardering voor ProRail en de Provincie Zuid-Holland. De weg naar een oplossing kende behoorlijk wat hobbels, en het heeft zowel ambtelijk als bestuurlijk veel flexibiliteit gevraagd. Dan is het extra mooi dat we er alsnog uit zijn gekomen,” aldus wethouder Robin Kersbergen. “De betrokkenheid van vele Nieuwerbruggers en de inbreng van Wandelvereniging Te Voet heeft de raad op het spoor gezet van de unieke kans die er nu ligt. Door vele gesprekken voor en achter de schermen is deze oplossing vervolgens concreet geworden.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter