Smartlappen Diner

Een avond vol Hollandse hits, gezelligheid en een heerlijk 3-gangen shared dining menu

Woerden – Zaterdag 9 maart tovert Van Rossem in Woerden het restaurant om tot een groot smartlappen festijn. Je neemt plaats aan lange tafels samen met jouw vrienden/familie en de andere gasten. Met zijn allen genieten jullie van een 3-gangen shared dining menu, koud bier of wijn en de gezelligste Hollandse feest hits van piano entertainer Hugo Franks, DJ Royaal en natuurlijk de sensationele feestzanger Nigel Andrews.

Dus trek je beste stembanden, dansschoenen en een lekker printje aan, want het belooft een feestelijke avond te worden. Wellicht beland je nog wel in een gezellige polonaise. 

Vanaf 18:00 uur zijn de deuren open en om 19:00uur start het feestdiner tot circa 23:00 uur. Dus wees op tijd! 

Uiteraard wordt rekening gehouden met eventuele allergie en/of dieet wensen. Dit kunt u in de reservering aangeven. Deze avond wordt uitsluitend het 3-gangen shared dining menu.

* prijs is exclusief drank
** Vanaf 18 jaar

Meer informatie en reserveren kan hier.

Smartlappen, lekker meeleven

Smartlappen, ook wel bekend als het levenslied, hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw in Nederland. Oorspronkelijk werden smartlappen gezongen door arbeiders in kroegen en volkse cafés als een manier om hun dagelijkse strijd en emoties te uiten. Deze liederen kenmerkten zich door hun eenvoudige melodieën en vaak droevige teksten over liefde, verlies, armoede en verlangen naar een beter leven.

Tijdens de 20e eeuw groeide de populariteit van smartlappen, vooral onder de arbeidersklasse. Artiesten zoals Johnny Jordaan, Willy Alberti en Tante Leen werden iconen van het genre en brachten de smartlap naar een breder publiek. Met hun krachtige stemmen en emotionele vertolkingen wisten ze de harten van mensen te raken en maakten ze smartlappen een geliefd onderdeel van de Nederlandse muziekcultuur.

In de moderne tijd blijft de traditie van smartlappen voortleven, zij het in een wat gemoderniseerde vorm. Artiesten als Frans Bauer en André Hazes hebben het genre nieuw leven ingeblazen en hebben het naar nieuwe hoogten gebracht, terwijl er ook hedendaagse bands en artiesten zijn die putten uit de rijke traditie van de smartlap om hun eigen muziek te creëren. Smartlappen blijven een belangrijk onderdeel van de Nederlandse muziekgeschiedenis en blijven mensen van alle leeftijden en achtergronden aanspreken met hun oprechte emotie en herkenbare thema’s.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter