Nieuw logo en inspirerende plannen Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Met de onthulling van een verfrissend nieuw logo, het afscheid van Gerard Aerts als penningmeester en het toetreden van AnneMarie Visser als commissielid, zet de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk haar missie binnen het culturele landschap van Bodegraven-Reeuwijk met nieuw elan voort. Sinds de installatie door de gemeente op 1 augustus 2014 heeft de Commissie zich bewezen als een dynamisch team van toegewijde professionele vrijwilligers, met een specifieke focus op het versterken van de banden tussen culturele organisaties en het ondersteunen van amateur-kunstenaars. Daarnaast geeft de Commissie gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente en dient als klankbord bij het verwezenlijken van culturele doelstellingen. De overige leden van de Culturele Commissie zijn: Eke Vos, Marry Buiks, Michelle van den Hoorn en voorzitter Hans van Bochove.

Naast de onthulling van het nieuwe logo, staat er voor 2024 ook een aantal vernieuwende initiatieven op de agenda van de Commissie. Hieronder vallen onder andere de (mede)ontwikkeling van een innovatief digitaal cultureel platform en een nieuwe website, de lancering van de Alphons van Leeuwen Kunst & Cultuurprijs, en een actieve betrokkenheid bij diverse projecten in de komende maanden.

Met een krachtige nadruk op inclusiviteit en diversiteit streeft de Commissie ernaar een actieve rol te spelen als het aanspreekpunt voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners. Het ultieme doel daarbij is het aanmoedigen en aanjagen van culturele initiatieven die bijdragen aan de verbinding binnen en vanuit alle dorpen waaruit de gemeente is samengesteld. Daarnaast kent de Commissie onafhankelijk, laagdrempelig en toegankelijk kleinschalige gemeentelijke subsidies toe, waarmee inwoners en organisaties/verenigingen de mogelijkheid krijgen om projecten op het gebied van amateurkunst te realiseren.

Meer informatie over deze subsidie toekenning en de rol van de Culturele Commissie is hier te vinden .

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp