Het feest gaat beginnen! (Voor zover het al niet begonnen was…)

Foto: Reedeurpernarren.nl

Reeuwijk – Dorp – Voor iedereen die denkt dat carnaval slechts ‘iets’ voor onder de rivieren is, hebben we een vrolijke onthulling: ook in het Reeuwijk Dorp wordt dit van origine katholieke feest uitbundig gevierd! Het feest begint dit weekend al. Vanavond met het jongerencarnaval en op zaterdag 3 februari is het 55+ Carnaval. Een kleurrijk middagprogramma vol Reedeurps vermaak. Het feest omvatten natuurlijk ook de feestelijke uitreiking van de felbegeerde Orde van de Reedeurpenarren, waar creativiteit en enthousiasme beloond worden. Verwacht veel eigen inbreng, de gracieuze optredens van onze dansmariekes en een optreden van een fantastische artiest. Kortom, een feest waarbij Reeuwijk Dorp bewijst dat carnaval overal thuis hoort!

Meer informatie over alle festiviteiten vind je hier.

Wist je overigens dat Carnaval afgeleid is van het Latijnse ‘carne vale’, wat ‘afscheid van het vlees’ betekent en zijn heeft oorsprong in de middeleeuwen. In die tijd was het een feestelijke periode van overvloed en losbandigheid voordat de vastentijd begon. Mensen trokken kleurrijke kostuums aan, vermomden zich en vierden uitbundig. Deze traditie heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot het bruisende, diverse carnaval dat we vandaag kennen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter