Eerste ‘Living Museum’-dag groot succes in Woerden

Foto: Museum Woerden

Woerden – Afgelopen zaterdag konden bezoekers van het Stadsmuseum in Woerden voor het eerst het om te genieten van de verhalenvertellers van de SHHV. Drie historische personages, afkomstig uit verschillende tijdperken, werden tot leven gebracht en wisten meer dan 100 enthousiaste bezoekers te boeien.

De ‘Living Museum’-dag bracht drie opmerkelijke figuren terug uit het verleden: Matthijs Schalij, de burgemeester van Woerden rond de overgang naar de 20ste eeuw, Marrigjen Kotestein – de Vlieger, echtgenote van de 17de-eeuwse stadstimmerman, en Renee Boussard, een musketier in het leger van Zonnekoning Lodewijk XIVX, dat Woerden in 1672 bezette.

Het evenement was een groot succes, waarbij bezoekers werden meegevoerd naar verschillende tijdvakken door de meeslepende verhalen van deze historische personages. Het Stadsmuseum van Woerden zal dit jaar regelmatig storytelling-evenementen organiseren, met elk kwartaal een nieuwe editie. De volgende ‘Living Museum’-dag staat gepland op zondag 14 april, en opnieuw zullen andere personages en verhalen het publiek fascineren.

Over het Stadsmuseum

Stadsmuseum Woerden stelt zich ten doel het cultuurhistorisch erfgoed van de woongemeenschappen in de gemeente te bewaren en alle vormen van kunst bij een breder publiek te introduceren. Daarom exposeert, verzamelt en conserveert het objecten met betrekking tot lokale geschiedenis, folklore en kunst.

Meer info over het museum vind je hier.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp