Ontdek de religieuze geschiedenis van Bodegraven, Meije en Nieuwerbrug tijdens Historische Kring Evenement

Bodegraven – Op dinsdag 6 februari opent de Stichting Historische Kring Bodegraven de deuren van het Groene HartHuys voor een boeiende voorstelling met een foto- en dia-reportage over de ‘Heilige Huisjes’ in Bodegraven, Meije en Nieuwerbrug. Deze unieke presentatie neemt het publiek mee op een reis door de geschiedenis, waarin oude, nieuwere en bijzondere religieuze locaties centraal staan.

In Bodegraven was er altijd een rijke diversiteit aan geloofsrichtingen, elk met een eigen kenmerkend gebouw. Deze gebouwen varieerden in de loop der jaren door afsplitsingen en nieuwe richtingen. Wat opvalt is dat, ondanks een sterke afname in het aantal kerkgangers bij sommige richtingen, de kerken, groot of klein, nieuw of oud, nog steeds prominent aanwezig zijn in het stadsbeeld.

De voorstelling werpt een licht op de diverse religieuze stromingen die door de jaren heen hun stempel hebben gedrukt op deze lokale gemeenschappen. Van oudsher fungeren deze ‘Heilige Huisjes’ als centra van gemeenschapsvorming, geloofsbeleving en sociale activiteiten. De presentatie onthult niet alleen architectonische pracht, maar ook de rijke verhalen en tradities die met deze religieuze gebouwen verbonden zijn.

Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de regio, religieus erfgoed of simpelweg wilt genieten van een visuele reis door het verleden, deze voorstelling belooft voor ieder wat wils. Het evenement wordt zowel ‘s morgens om 10.00 uur als ‘s avonds om 20.00 uur gehouden en heeft gratis entree. Het Groene HartHuys biedt hiermee een laagdrempelige gelegenheid voor zowel ochtendmensen als avondgasten om deze historische ervaring te beleven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter