Gun jezelf theater bij ParkVilla

Theater James Oesi en Djuwa Mroivili | Dvořák, Brahms en Gershwin

Alphen a/d Rijn – Gun jezelf in de maand februari ook een mooie theatervoorstelling! Voor iedereen van 7 tot 107 jaar is er de muzikale voorstelling Tempo van het Oorkaan Ensemble. De geschiedenis van de Martha-Stichting, en daarbij ook van Parkvilla, wordt op de planken gezet door muziektheaterstudenten in de voorstelling MARTHA. De concerten van de Amerikaanse singersongwriter Gregory Page zijn een kruising tussen muziek en cabaret, met veel prachtige songs, korte verhalen en humoristische poëzie. Zijn dromerige luisterliedjes grijpen terug op de jazz en folklore uit de jaren twintig en dertig. Kortom, een heerlijke avond uit!

Theaters met een geschiedenis

Een avond uit is meer dan alleen de voorstelling. De geschiedenis en de sfeer van een theater speelt ook een belangrijke rol. Voor veel artiesten is Koninklijk Theater Carré een icoon. De grandeur komt je tegemoet en er zijn borstbeelden van Nederlandse artiesten. Oscar Carré maakte Amsterdam tot thuishaven in 1887 en bouwde aan de Amstel een stenen paleis, een circusvorst waardig. Toen vorst Karel Christiaan van Nassau-Weilburg in 1766 een stadspaleis in Den Haag liet bouwen, had hij nooit kunnen vermoeden dat meer dan 250 jaar later mensen in zijn ‘huis’ zouden genieten van theater. In de loop der jaren is de Koninklijke Schouwburg Den Haag regelmatig verbouwd, waardoor het nu een moderne schouwburg is met een historische inrichting. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van het Parkvilla gebouw/theater?

Theater James Oesi en Djuwa Mroivili | Dvořák, Brahms en Gershwin

Voor het eerst werken contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili samen. Met een bijzonder programma vol bekend en minder bekend klassiek repertoire. Gecentreerd rondom eind 19e en begin 20ste eeuw met werken van Dvořák, Brahms en Gerswhin, plaatsen Mroivili en Oesi ook muziek van klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd.

Zo 4 feb 15:00

Theater KASSETT & ArtEZ | MARTHA

Precies 99 jaar lang was de Martha-Stichting een tehuis voor ‘onverzorgde kinderen’. Niet enkel een weeshuis, maar ook een plek voor verwaarloosde of mishandelde kinderen en kinderen van ongehuwde of gestorven moeders. De herinneringen zijn eindeloos, maar naarmate de tijd vordert overlijden de oud-bewoners van het tehuis – en daarmee de levende herinnering. Nu bevindt zich in hetzelfde gebouw cultuurcentrum Parkvilla, met o.a. een theaterzaal: dé plek waar verhalen worden (door)verteld.

Vr 9 feb 20:30 / Za 10 feb 15:00

Theater Oorkaan Ensemble | Tempo 7+ (try-out)

Een familieconcert voor iedereen van 7 tot 107 jaar.   Wie het heeft over muziek, heeft het over tijd. En tijd is eindeloos, zeker als je zeven bent. Of zeven-en-een-half, bijna acht, volgende week, overmorgen, morgen, nog één nachtje slapen. En tijd verdwijnt wanneer je wordt meegezogen in een wereld vol verwondering..De leden van het Oorkaan Ensemble scheuren door de muzikale dimensie als ervaren gameavatars… Lees meer

Za 24 feb 11:00 / Za 24 feb 15:00

Theater An Evening With Gregory Page (met theaterbuffet)

De grote liefde van Gregory Page voor crooners uit de roaring twenties, oude grammofoons en gedeukte hoeden blijkt in ons land enorm aan te slaan. De concerten van deze Amerikaanse singersongwriter, gitarist, dichter en entertainer zijn een kruising tussen muziek en cabaret, met veel prachtige songs, korte verhalen en humoristische poëzie. Zijn dromerige luisterliedjes grijpen terug op de jazz en folklore uit de jaren twintig en dertig.

Do 29 feb 20:30

Meer informatie vind je op www.parkvilla.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp