Het Oscar Film Festijn in het Evertshuis, dat wil je niet missen!

Bodegraven – Drie onvergetelijke award winnende hoogtepunten op een dag voor slechts € 7,- per film en voor de liefhebber een Vegafilmhap tussendoor. Dat is in het kort het Oscar Film Festijn op zondag 11 februari a.s. in Evertshuis. De Oscars hebben door de jaren heen een rijke geschiedenis opgebouwd in de filmindustrie. Sinds de allereerste uitreiking in 1929 is dit evenement uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, waarbij de gouden beeldjes symbool staan voor de hoogste eer in de filmwereld.

Het Festijn begint om 12.00 uur met “Coda”, de hartverwarmende film die in 2022 de felbegeerde Oscar won voor de Beste Film. In “Coda” (2021) is Ruby Rossi het enige horende familielid van een dove familie. Als CODA fungeert ze als tolk voor hen, maar haar droom van een zangcarrière zorgt voor een emotioneel conflict. De film verkent de uitdagingen van identiteit, familiebanden en persoonlijke ambities in het leven van een jonge vrouw die tussen twee werelden staat. Een cinematografische meesterwerk dat gegarandeerd je hart zal veroveren.

Hou je van cartoons dan zit je vanaf 14.30 uur goed, want dan staat staat “Spider-Man: Across the Spider-Verse (9+)” op het programma, een visueel feest voor het hele gezin dat in 2024 werd genomineerd voor de beste animatiefilm. “Spider-Man: Across the Spider-Verse” (2023) is het vervolg op “Spider-Man: Into the Spider-Verse” (2018), een Amerikaanse animatiefilm over de Marvel-superheld. Regisseurs Joaquim Dos Santos, Kemp Powers en Justin K. Thompson nemen de kijker mee op een reis door het multiversum, waar Miles Morales en Gwen Stacy samen met de Spider-Society de Spot moeten verslaan om een ramp te voorkomen. Miles staat voor persoonlijke en morele uitdagingen terwijl hij zijn rol als held herdefinieert.

En als klap op de vuurpijl, om 18.30 uur, wordt “Killers of the Flower Moon” vertoond. Dit meesterwerk met Hollywood-iconen Leonardo DiCaprio en Robert de Niro ontving maar liefst 10 Oscarnominaties in 2024, waaronder die voor de beste film. “Killers of the Flower Moon” (2023), geregisseerd door Martin Scorsese, is een Amerikaanse westernfilm gebaseerd op het boek van David Grann. De film volgt het FBI-onderzoek onder leiding van Tom White naar de mysterieuze moorden op leden van de Osage-indianenstam in de jaren 1920 in Oklahoma. De plot onthult diepgaande mysteries rondom deze tragische gebeurtenissen.

Vega Filmhap

En wat is een filmavond zonder een heerlijke maaltijd? Om 17.15 uur kun je genieten van de Vega Filmhap geserveerd door Koksvisie voor slechts €15,-.


Kortom reserveer hier snel je tickets bij het Evertshuis en laat je tijdens het Oscar Film Festijn op zondag 11 februari in het Evertshuis meeslepen door drie Oscarwinnaars. .

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter