Ari Deelder & Benjamin Herman kwartet

In Deelder Draait baant Ari Deelder, dochter van de in 2019 overleden dichter, voordrachtskunstenaar en schrijver Jules Deelder, zich een weg door de gigantische platenkast van haar vader. Welke verrassende samenwerkingen, mooie verhalen en geheime anekdotes ontdekken we in de kast?

Woerden- Als Jules Deelder een plaat uit zijn kast, een enorme kast met duizenden platen allemaal netjes op label en alfabet, trok kende hij niet enkel de muziek en de tekst op de achterkant uit zijn hoofd, maar ook wist hij moeiteloos onbekende weetjes uit zijn mouw te schudden. Deelder was een jazz-encyclopedie. Maar nu Deelder dood is, dreigt zijn kennis over welke uitvoering er op welke plaat stond en hoe zus ooit nog met zo speelde voor eeuwig te verdwijnen. Hoog tijd om daar wat aan te doen.

Ari Deelder probeert te voorkomen dat al deze kennis verloren gaat, nu haar vader is overleden. Terwijl ze zich een weg baant door de ontelbaar vele jazzplaten in haar vaders kast, wijst saxofonist Benjamin Herman haar met zijn kwartet de weg langs artiesten, genres, record labels, Original, langspeelplaten en singles.

Het levenswerk van Jules Deelder wordt in deze theatervoorstelling uitvoerig belicht. Welke mooie verhalen, verrassende samenwerkingen, geheime informatie, hoogoplopende vetes en grappige anekdotes vinden we in Deelders kast? Kortom: een avond vol unieke verhalen, bijzondere jazz en vooral heel veel Deelder.

1 februari 20.25 uur in Theater het Klooster Woerden prijs € 22,50

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp