Podium in de Polder

Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) Driebruggen werd opgericht op 3 mei 1928 en bestaat uit ongeveer 40 enthousiaste leden. In de podcast ‘Podium in de Polder, spreekt Leo Dijkmans met Geert-Jan Hoogendoorn, voormalig voorzitter van OBK. Hoogendoorn belicht de 95-jarige geschiedenis van de vereniging, opgericht in 1928 met slechts 14 leden.

OBK groeide met steun van de burgemeester, introduceerde nieuwe afdelingen zoals een tamboerkorps samen met majorettes en heeft jeugd en educatie als speerpunten. OBK behoudt sinds 2004 haar niveau in de 2e divisie, ondanks uitdagingen voor Nederlandse muziekverenigingen. Naast het “groot” orkest heeft OBK een aspirantenopleiding, een opleidingsorkest, verzorgt jaarlijks diverse concerten en neemt deel aan festivals.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp