Fotograaf Ap Quist zoekt emotie in beeld

Ap Quist, fotograaf uit Bodegraven, begon op 12-jarige leeftijd met een eenvoudige camera. Nu beschouwt hij zijn camera als een verlengstuk van zichzelf, een penseel waarmee hij met licht en donker schrijft.

Hoewel hij in de jaren ’90 begon met analoge fotografie, stapte hij later over op digitaal. Zijn focus ligt niet alleen op het vastleggen van beelden, maar vooral op het vastleggen van emoties, sfeer en vergankelijkheid. Zijn favoriete onderwerpen zijn vaak gewone, oude objecten, aangetast door de tijd.

Quist waardeert het delen van zijn foto’s met anderen. Vooral als ze een emotionele lading hebben. Hij geeft de voorkeur aan zwart-witfoto’s en houdt van details boven vergezichten, met een voorliefde voor oud en weinig licht. Zijn unieke foto’s vinden steeds meer waardering in de markt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp