Eindelijk is het zover, ons nieuwe hoofdstuk: KNST!

Bodegraven-Reeuwijk, Vrijdag 26 januari ontving wethouder Elly de Vries van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk symbolisch de eerste uitgave van het e-magazine KNST! uit handen van hoofdredacteur AnneMarie Visser. De symbolische lancering gebeurde door het scannen van een QR-code, waarmee het blad officieel werd geïntroduceerd. Dit alles vond plaats in aanwezigheid van de ambassadeurs van het eerste uur: het Groene HartHuys, Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk, de Historische Kring, Het Evertshuis en de Culturele Commissie.

KNST! is een digitale glossy waarin de gedeelde passies van inwoners op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis een welverdiend podium krijgen. Het e-magazine omvat een schat aan inspirerende verhalen van zowel professionals als amateurs uit alle dorpen van Bodegraven-Reeuwijk, maar gaat bovenal over inwoners.

“Met KNST zetten we gezamenlijk de eerste stap naar een hechtere verbinding tussen iedereen die zich inzet voor kunst, cultuur en cultureel erfgoed in alle dorpen van Bodegraven-Reeuwijk. Een prachtige initiatief van het team van EDGH.nl en de betrokken ambassadeurs en nodigt alle cultuuraanbieders uit om deel te nemen en samen de rijke culturele gemeenschap te versterken.”

Wethouder Elly de Vries

“Het avontuur begon bijna een jaar geleden, toen we het idee voorlegden aan de culturele commissie, het Groene Harthuys, het Evertshuis en de gemeente. Maanden van brainstormen, voorbereiden, ideeën uitwerken en eindelijk is het nu zover!”, laten de enthousiaste makers weten.

Het e-magazine KNST is een idee van EditieGroeneHart.nl, dat drie jaar geleden een start maakte als mediaplatform binnen Bodegraven-Reeuwijk. Het team, bestaande uit enthousiaste vrijwilligers, zocht in de afgelopen jaren naar een plek binnen het medialandschap waar ze creativiteit en professionaliteit konden combineren met een duidelijke toegevoegde waarde. De steun van het Groene HartHuys, het Evertshuis, de Culturele Commissie en de gemeente voor het idee met elkaar een e-magazine te gaan maken,  was snel gevonden en zonder hen laat het team weten, was het project niet gelukt. “We vinden niet alleen steun, maar ook partnerschap en verbinding en dat voelt goed!”.

Naast het e-magazine wordt samen met de Culturele Commissie gewerkt aan een nieuw digitaal platform. Hier kunnen inwoners en cultuuraanbieders elkaar straks vinden. De interactieve pdf van het blad wordt kosteloos aangeboden aan alle cultuuraanbieders binnen de gemeente, met als doel met elkaar een digitale kruisbestuiving tot stand te brengen en het stimuleren van kennismaking tussen verschillende partijen. In dit kader heeft Reeuwijk Klassiek al laten weten graag mee te doen en mee te denken in de verdere ontwikkelingen.

De eerste editie van Kunst vind je hier.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter