Lezing ‘De Nederlandse baggerindustrie en China, een langdurigetijbeweging’

SLIEDRECHT – Zaterdag 10 februari geeft Walter Hoebee, oud areamanager IHC in China 1997-2010, een lezing over China, het land met veel binnenlandse wateren, grote rivieren en talrijke zeehavens.
 
Walter geeft in zijn lezing inzicht in de manier van zakendoen met China en plaatst deze in een historische context. De relatie tussen de Nederlandse waterbouw en China is al meer dan honderd jaar oud. Halverwege de 19e eeuw was China gedwongen zich open te stellen voor de handel met het Westen. Hierdoor moesten havens worden uitgebreid en werden Nederlandse waterbouwers, waaronder Johannis de Rijke, gevraagd voor hun expertise. De culturele en politieke verschillen zijn altijd van grote invloed geweest op de wijze van zakendoen.
 
Walter geeft vanuit zijn persoonlijke ervaringen als area manager China een unieke kijk op hoe tegenstrijdig de verhouding soms was tussen de Chinese opdrachtgever en de Nederlandse leverancier. Hoe kun je als Nederlanders werk binnenhalen met de wetenschap dat de opkomende Chinese economie en kennisindustrie hiermee gevoed wordt en hun waterbouwsector toekomstig concurrent zal zijn. Dit terwijl het werk vanuit China ook kansen biedt voor de Nederlandse waterbouw sector.
 
De lezing begint zaterdag 10 februari 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) in het Nationaal Baggermuseum.
De kosten voor de lezing, inclusief 1 consumptie, bedragen € 6,00, Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl. Na de lezing is het mogelijk het museum te bezoeken, entree € 7,50, gratis toegang met Museumkaart. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp