Ga mee op reis met het Kunstcafé Langs de Zijderoute

Bodegraven– Op vrijdagavond 2 februari is er weer een Kunstcafé avond in het Evertshuis. Deze keer met René Moorman die u meeneemt op een reis langs een stuk van de Zijderoute. Via prachtige beelden en muziek reist u door de geschiedenis, kunst, culturen en religies. Centraal Azië werd later bekend als de Zijderoute en in de tweede eeuw voor Christus ontstond hier de eerste handel tussen oost en west en visa versa. Dit bracht welvaart, kennis en zorgde voor de verspreiding van o.a. Islam, het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Totdat de zeeweg naar India werd gevonden. Toen was het gedaan met deze handelsroute.

Moorman licht toe: “Maar mijn stelling is: de Zijderoute bestaat nog steeds! En is zelfs nu weer heel actief. Al meer dan 20 jaar reis ik door West- en Centraal Azië langs de Zijderoute en neem ik reizigers mee door dit deel van de wereld.”

Het Kunstcafé begint om 20.00 uur in zaal 104. Kaarten kosten € 11,00 inclusief drankje. Voor meer informatie en reserveren zie www.evertshuis.nl/langs-de-zijderoute-lezing-door-rene-moorman

Praktische informatie

Langs de Zijderoute door René Moorman

VRIJDAG 2 FEBRUARI

KUNSTCAFÉ

AANVANG 20.00 UUR

ENTREE € 11,00 incl. drankje

EVERTSHUIS Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven | Tel. 0172-618484

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter