Expositie ‘Tin Ten Toon’ in het Nederlands Zilvermuseum

Schoonhoven – Is de bijnaam ‘armeluiszilver’ wel terecht? En welke verschillen of overeenkomsten zijn er met zilver? En wat hebben beroemde schilders zoals Rembrandt en Jan Steen met tin? Deze expositie toont de veelzijdigheid van tin. Van pispotten en tinrollen uit scheepswrakken tot soldaatjes en middeleeuwse ridders, tin vind je overal terug. Het Nederlands Zilvermuseum onthult in de expositie ‘Tin Ten Toon’ de rijkheid van dit eeuwenoude materiaal. Van chique gedekte tafels tot kinderspeelgoed, tin vind je overal terug.

De expositie, samengesteld in samenwerking met de Nederlandse Tin Vereniging ter gelegenheid van hun 30-jarig jubileum, is nog te bewonderen tot 16 februari in het Zilvermuseum Schoonhoven. De tentoonstelling belicht unieke voorwerpen en vertelt boeiende verhalen die de geschiedenis van tin in de schijnwerpers plaatsen.

Voor jonge bezoekers biedt ‘Tin Ten Toon’ een speelse uitdaging: kinderen kunnen op ontdekking gaan en op zoek naar de tinnen ruiters te paard. Een educatieve en vermakelijke ervaring voor het hele gezin.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp