Kunstkring Bodegraven Grondlegger Jelle Drenth exposeert in Gemeentehuis

Bodegraven-Reeuwijk, Het gemeentehuis van Bodegraven is momenteel het toneel de veelzijdige kunst van Jelle Drenth, grondlegger van de Kunstkring Bodegraven. Drenth, wiens werk herkenbaar is door felle kleuren en een voortdurende strijd tussen realiteit en abstractie, toont niet alleen zijn technische vaardigheden, maar ook zijn streven naar continue vernieuwing. Zijn 3D inzicht, ontwikkeld tijdens zijn werk aan boord van schepen, versterkt zijn band met het maken van stenen beelden.

Zijn kunstzinnige reis begon met olieverfschilderijen, waarna hij zich waagde aan aquarellen, pastels, inkt, potlood en houtskool. Zijn latere werk, vervaardigd uit springstone, tonen een unieke fusie van realiteit en abstractie. Drenth, die continue vernieuwing nastreeft, verkent nu de wereld van beeldhouwen in steen en schilderen met acryl op doek.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter