Run Into Dance XL – Een Dansspektakel van Plezier en Passie

Tekst & Foto’s: AnneMarie Visser

Bodegraven – Goed nieuws voor liefhebber van dans, want Run Into Dance XL staat volgend jaar alweer op de planning. Niet zo gek, want afgelopen zaterdag 13 januari kwam de danscommunity uit de regio samen voor het indrukwekkende evenement Run Into Dance XL, georganiseerd door Studio Forza in samenwerking met het Evertshuis. Na het succes van vorig jaar was de verwachting hooggespannen en het evenement overtrof alle verwachtingen.

Met meer dan 150 getalenteerde jonge dansers uit de regio op het podium was het een feest van passie en plezier. Wat meteen opviel, waren de diverse leeftijdsgroepen van de deelnemers. Variërend van jonge, veelbelovende talenten tot meer geschoolde tieners. Een mix die een extra dimensie toevoegde aan de enorme wervelende dynamiek van het evenement.

De choreografieën, gepresenteerd door verschillende dansscholen uit het Groene Hart, zorgden voor een verrassende variatie aan dansstijlen. Van moderne dans tot klassiek ballet en van contemporary tot urban dansstijlen zoals hiphop, streetdance, breakdance, en jazz funk – het publiek werd getrakteerd op een visueel spektakel dat zijn weerga niet kent. Overigens mag hier niet voorbij worden gegaan aan de uitstekende techniek deze avond. Geluid en vooral belichting gaven een extra professionele dimensie aan de performers op het podium.

Wat dit jaar opviel, was het bijna professionele niveau van de dansvoorstellingen. De dansers toonden niet alleen technische vaardigheid, maar brachten ook emotie en verhaal in hun optredens. Het was duidelijk dat er hard was gewerkt aan de voorbereiding en de toewijding van de deelnemers straalde door in elke beweging.

Fleur Kastelijn, eigenaresse van Studio Forza, benadrukte in aanloop van de avond al de gezamenlijke passie voor dans die aan de basis ligt van dit evenement. En die passie was voelbaar in elke dans, elke beweging, en elke glimlach op het podium. Het evenement slaagde erin om niet alleen een showcase van dansvaardigheden te zijn, maar was zeker ook een uiting van de liefde voor dans.

Run Into Dance XL heeft zich dit jaar opnieuw bewezen als een hoogtepunt in de regionale danskalender, waar talent en plezier hand in hand gaan. Het is een evenement dat niet alleen dansliefhebbers, maar ook het bredere publiek aanspreekt en we kijken nu al uit naar de volgende editie in 2025.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter