Duik in de Wereld van Street Art: Expo en Diverse Evenementen bij Stadsmuseum Woerden

Woerden – Ontdek de dynamische wereld van Street Art tijdens de expo bij Stadsmuseum Woerden in de maanden januari en februari. Het museum biedt een reeks boeiende evenementen voor zowel kinderen als volwassenen, waaronder instaprondleidingen, virtuele kunstkijk-sessies, een workshop stencil art, een artist talk door Karski en zelfs een familieworkshop in de voorjaarsvakantie.

Voor de kunstliefhebbers zijn er laagdrempelige instaprondleidingen gepland op de eerste en derde zondag, en tweede en vierde donderdag van de maand om 14.00. Wil je vanuit huis genieten van kunst, dan biedt het Stadsmuseum je de mogelijkheid om online mee te kijken naar de expo STREET ART met de ‘Stadsmuseum bij je thuis’-sessies.

Een hoogtepunt voor de creatievelingen is de workshop stencil art op zondag 28 januari om 14.00. Hier krijg je de kans om de techniek van de wereldberoemde Banksy uit te proberen. Voor de liefhebbers van graffiti is er op dinsdag 30 januari de unieke ‘Artist talk’ door Karski, waarin hij zijn graffiti-avonturen deelt.

Voor gezinnen biedt het museum een speciale familieworkshop in de voorjaarsvakantie op dinsdag 20 en donderdag 22 februari. Kinderen van 7 tot ca. 14 jaar, samen met ouders, opa’s, oma’s, of begeleiders, kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en met street art aan de slag gaan.

Streetart ongekend populair

Street Art heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, waarbij kunstenaars als Banksy de grenzen van de traditionele kunstwereld verleggen. De rauwe en expressieve stijl van street art en graffiti spreekt een breed publiek aan en wordt steeds meer erkend als een vorm van hedendaagse kunst die de straten transformeert tot kleurrijke kunstgalerijen.

Ook steeds meer grote steden omarmen de populaire straatkunst als belangrijk toeristisch hoogtepunt. Zoals in onze eigen land Leeuwaarden of het Spaanse Valencia. In Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018, vormen de straten een canvas voor lokale en internationale artiesten. Ook de straten van de oude Spaanse binnenstad Valencia worden opgefleurd met kleurrijke graffiti en muurschilderingen die een harmonieus samenspel vormen met de architectuur en de zonovergoten sfeer van de stad. Beide steden laten zien dat street art niet alleen een visuele traktatie is, maar ook een krachtig middel om verhalen te vertellen en een gemeenschap te verbinden. Ook de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kende een aantal jaren geleden een streetart-festival, waarvan nog steeds verschillende permanente muurschilderingen de gemeente sieren. Het is dus niet zomaar dat ook het Stadsmuseum in Woerden uitgebreid aandacht besteedt aan de vorm van straatkunst.

Voor meer informatie en reserveringen voor de diverse evenementen, bezoek www.stadsmuseumwoerden.nl onder het kopje ‘agenda’.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter